Pierna de cerdo enchilada / adobada

Pierna de cerdo enchilada / adobada

Hey everyone, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pierna de cerdo enchilada / adobada. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pierna de cerdo enchilada / adobada is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is simple, it's fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Pierna de cerdo enchilada / adobada is something that I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pierna de cerdo enchilada / adobada, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pierna de cerdo enchilada / adobada delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pierna de cerdo enchilada / adobada is depende del tamaño de la pierna. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pierna de cerdo enchilada / adobada estimated approx depende del peso de la pierna.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pierna de cerdo enchilada / adobada using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Esta receta es clásica en mi casa en las fiestas navideñas... de ley siempre tiene que haber pierna enchilada pues todos esperan todo el año para comerla, esta es la manera en que mi mamá me enseñó a hacerla y como he visto que la prepara desde que yo era niña! Si la acompañan con ensalada de manzana... bum!🤯 Una delicia #RecetasNavidad #MiTarjetaNavideña

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pierna de cerdo enchilada / adobada:

  1. 1 pierna de cerdo limpia (pieza completa) aprox 5 kilos
  2. al gusto sal de mar
  3. al gusto pimienta recién molida
  4. al gusto aceite
  5. 10 chiles anchos
  6. 4 chiles guajillo
  7. 7 dientes ajo picado
  8. 4 pimientas gordas molidas
  9. 2 clavos
  10. 2 cdas comino
  11. 2 hojas laurel
  12. 1 taza vinagre

Steps to make to make Pierna de cerdo enchilada / adobada

  1. Primero vas a poner tu pierna en un molde para hornear, yo tengo que hacer mucho por eso ven 2 piernas en un molde pero los ingredientes de la receta son para una sola. Pica con un cuchillo filoso la superficie de la pierna e introduce tus dedos para asegurar que se abran los orificios. Baña con el aceite y sal pimienta muy bien. Esto lo harás por ambos lados.
  2. Ahora pon en agua hirviendo los chiles limpios (sin semillas ni rabo) por unos 5 min. a que suavicen. Ponlos a remojar sin el agua ahora en el vinagre por lo menos 1 hr. Luego colócalos en la licuadora con ajo (parece mucho pero confía en mí), sal (también parece mucha pero debe quedar ligeramente salada), vinagre, pimienta, clavo, comino y laurel.
  3. Baña con el adobo muy bien, frota la carne con tus manos masajeando un poco, esto lo haces por ambos lados, luego empareja el adobo que cubra bien toda la superficie, deja marinar toda la noche. Al final para hornear yo puse una pierna en cada charola pues era muy pesado y se podía romper y tardaría más en el horno.
  4. Hornea por 40 minutos por kilo aproximadamente. Como siempre te recomiendo preparar la pierna un día antes pues recalentada sabe más rica y no andarás con prisas... Checa pinchando hasta el fondo la carne si sale caldillo rojo le falta cocción. Si sale suero transparente está cocida. Toma en cuenta que todos los hornos son diferentes. Rebana y puedes recalentar en el momento, tapando con aluminio para que no se seque.
  5. Otro tip que siempre te doy en estas recetas es que preguntes en tu supermercado donde compras la carne si te hornean la pieza para estas fiestas pues muchas veces sin costo lo hacen en los hornos de la panadería pero tienes que apartar tu lugar. También puedes preguntar en la panadería de tu localidad.
  6. Disfruten mucho en compañía de sus familiares y te aseguro que al día siguiente de las fiestas las tortas de pierna volarán!

As your experience and confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you intend to serve a recipe that uses fewer or more active ingredients or is a little basically zesty, you can make easy modifications to accomplish this objective. In other words, start making your dishes on schedule. When it comes to basic cooking skills for newbies you do not require to discover them however only if you understand some simple cooking techniques.

This isn't a complete overview to quick and also simple lunch recipes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Favorite Pierna de cerdo enchilada / adobada. Thanks so much for your time. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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